Opened 8 years ago

Closed 5 years ago

#9 closed Support (worksforme)

Issues with getting the correct data from ECMWF server

Reported by: adityavaishya Owned by: leohaim
Priority: major Milestone:
Component: FP input data Version: none
Keywords: ECMWF, ERA-Interim Cc:

Description

All the test program runs (update_script.ksh) are OK and no errors are reported. But while running the script 'flex_91_ecmwf_finegrid_ecgate' there are errors. I hope I have set all the input parameters correct. I have attached the input, output (error and procedure) files for reference. Thank you.

Attachments (6)

flex_ecmwf_91_finegrid_ecgate (34.6 KB) - added by adityavaishya 8 years ago.
flex__leo_ecmwf.ecga03.5074656.out (34.1 KB) - added by adityavaishya 8 years ago.
Output file
flex_ecmwf_ecga01_239528 (77.4 KB) - added by adityavaishya 8 years ago.
flex__leo_ecmwf.ecga03.4042567.out (47.2 KB) - added by adityavaishya 8 years ago.
flex_ecmwf_ecga01_231312 (121.0 KB) - added by adityavaishya 8 years ago.
flex_ecmwf_91_finegrid_ecgate.2 (34.6 KB) - added by adityavaishya 8 years ago.

Download all attachments as: .zip

Change History (15)

Changed 8 years ago by adityavaishya

Changed 8 years ago by adityavaishya

Output file

Changed 8 years ago by adityavaishya

comment:1 follow-up: Changed 8 years ago by leohaim

Dear adityavaishya,

in the script there is a line with
M_EXPVER=1112

This should be changed to
M_EXPVER=1

Then the script will hopefully work

comment:2 Changed 8 years ago by ignacio

  • Version changed from FLEXPART 9.0.2 to none

comment:3 in reply to: ↑ 1 Changed 8 years ago by adityavaishya

Hi. The suggestion to change the M_EXPVER=1 worked in the sense that I got rid of the MARS error. Now a new error is there. I have attached the code, .out file and log file.

It will be of great help if someone can detail out the purpose of different files in the flex_extract_ecgate_V4.0 package. I am not sure the role of different files. Is there any documentation specifying the use of each files?

Thanks.

Replying to leohaim:

Dear adityavaishya,

in the script there is a line with
M_EXPVER=1112

This should be changed to
M_EXPVER=1

Then the script will hopefully work

Changed 8 years ago by adityavaishya

Changed 8 years ago by adityavaishya

Changed 8 years ago by adityavaishya

comment:4 Changed 8 years ago by pesei

  • Owner changed from somebody to lehai
  • Status changed from new to assigned

comment:5 Changed 8 years ago by leohaim

  • Owner changed from lehai to leohaim
  • Status changed from assigned to accepted

comment:6 Changed 8 years ago by leohaim

Dear adityavaishya

I have looked at your script output and I am wondering which version of scripts
you use. My version 4.0 scripts, which are also on the flexpart server,
contain a parameter M_ETA. I cannot find any hint of that in your script output,
so I suspect it is based on version 2.0 or version 3.0 of ECMWFDATA.

Could you please verify?

comment:7 Changed 7 years ago by adityavaishya

Dear Leopold,

I am using the version 4.0 of the ECMWFDATA and have downloaded it from the flexpart.eu page.

comment:8 Changed 6 years ago by pesei

Is this solved? Now almost 2 yrs old!

comment:9 Changed 5 years ago by pesei

  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from accepted to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.
hosted by ZAMG